Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Θέα, στριφτά τσιγάρα και μπύρα περιπτέρου

Θυμάμαι όταν ήμουν πολύ πιτσιρίκι που οι έφηβοι μετά το φροντηστήριο δεν πήγαιναν για καφέ, άραζαν σε παγκάκια, εξώπορτες με πολλά σκαλιά και παρκάκια. Με την λαίλαπα ανεργίας/αφραγκίας/μιζέριας που μας καταδιώκει εχω την αμυδρη εντύπωση (βεβαιότητα) ότι θα το ζω πολύ συχνά, όχι ως έφηβη πια, αλλά ως λιιιιιιγο μεγαλύτερη. Επειδή το ξέρω, κι εσείς την ίδια βεβαιότητα έχετε σας δίνω μερικά ωραία σημεία για άραγμα, tips και την ευχή μου για μια πανέμορφη, ανέξοδη έξοδο.

Tips:
Πάρτε τις μπύρες από το πλησιέστερο περίπτερο στον προορισμό σας ΜΟΝΟ όταν έχετε αριβάρει όλοι στο meeting point.
Το meeting point πρέπει να είναι κάπου κεντρικά, με πολυ κόσμο και πολύ φως. Πηγαίντε στα απόμερα και κάντε χαλάστρα στα ζευγαράκια και στους ανώμαλους που προσελκύουν όταν είστε μπούγιο και όχι μόνοι σας.
Μην γκαρίζετε σε κατοικημένες περιοχές. Όπως αναβιώνετε το έθιμο των εφηβικών σας χρόνων, έτσι θα αναβιώσει και το έθιμο του μπουγαδόνερου στα μούτρα σας η 90αρα δεσποινίς που καταφέρατε να ξυπνήσετε. Και χωρίς καν να τησ κάνετε καντάδα.
Όταν φευγετε παίρνετε μαζί σας και τα σκουπιδάκια σας. ΟΛΑ!!!
Μην σκαρφαλώνετε όπου δεν μπορείτε και κυρίως χωρίς τα κατάλληλα παπουτσια. Μην γίνετε οι πρώτοι που αυτοκτόνησαν κατα λάθος από τηνΑκρόπολη. Διεθνώς ρεζίλι θα γίνετε.

Μέρη:
Θα μπορούσα να πρςτοτυπήσω αλλά δεν θέλω. Κυρίως γιατί πολλά μέρη εκτός των κλασσικών είναι κι επικίνδυνα, οπότε αν πάθετε κάτι δεν θέλω να έχω τύψεις.

Λόφος Στρέφη. Κλασσικό εικονογραφημένο. Αράζετε κάτω από τα γηπεδάκια, βλέπετε 1 από τις ομορφότερες θέες στην Αθήνα, δεν ενοχλείτε κανέναν και είστε κι ένα τσουκ από τον πολιτισμό. Strike!!

Λόφος Λκαβηττού: Όχι εκεί που πάνε τα ζευγαράκια, αυτοί που θέλουν να παρακολουθήσουν τα ζευγαράκια, κι αυτοι που θέλουν να την σπάσουν στα ζευγαράκια. προτιμήστε τον Αη Γιώργη λίγο πιο πάνω. Πολύ πιο ήσυχα και μπορείτε να βρείτε και το σπίτι σας είτε δια γυμνού οφθαλμού αν είναι κοντά είτε από τα κυάλια που έχει εκει.

Άρειος Πάγος: Γλιστράει του κερατά γι αυτό προσέξτε πολύ. Έχει σκαλάκια για πιο εύκολη πρόσβαση, επίσης μακριά από όποιον θα μπορούσατε να ενοχλήσετε αλλά ειναι πολύ δημοφιλέσ σποτ. Με λίγα λόγια προσέξτε τι λέτε και για ποιον. Μπορεί να αράζει πίσω σας.

Παγκάκια οδού Θεσσαλονίκης: Παρατεταγμένα με κάτι φοίνικες που πάνε με σειρά ύψους σαν τους Daltons, ιδανικά για πολύωρο χάζεμα. Κατοικημένο οπότε κρατείστε χαμηλά τα ντεσιμπέλ και χθες πετύχαμε κι έναν τσαντάκια (δυστυχώς όχι στα μούτρα). προσοχή λοιπόν, αλλά την μη ελευθερία κινήσεων την αναπληρώνει η αίσθηση μιας παλιάς Αθήνας που είναι διάχυτη.

Αμφιθεατράκι στο πάρκο Κεραμεικου: Ζευγαροσποτ με πυκνη βλάστηση πίσω του. προσέξτε οι ανώμαλοι φυτρώνουν εκεί σαν μανιτάρια. Ενδιαφέρουσα αχιτεκτονική και άνετα καθίσματα. Enjoy.

3 σχόλια:

  1. Πλάκα πλάκα πάντα τους ανώμαλους ή τίποτα ακόμα χειρότερο φοβάμαι σε τέτοια μέρη. Γενικώς δλδ έχουν κοσμο ώστε να αισθάνεσαι ασφάλεια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. nai re, auta pou lew einai eggyhmena...apla pate apo 4 atoma kai panw...o fovos fulaei ta erma!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Θα τα επισκεφτώ σίγουρα. Με άτομα όμως :P

    Ο άρειος πάγος είναι στον λόφο φιλοπάπου ή καμία σχέση;

    ΑπάντησηΔιαγραφή