Τρίτη 18 Ιανουαρίου 2011

10 tips για να ψωνίσετε άνετα στις εκπτώσεις

Δεν νομίζω ότι στην μετά ZARA εποχή υπάρχει περίοδος εκπτώσεων που δεν επικρατεί πανικός και πολυκοσμία στα μεγάλα καταστήματα σε περιόδους εκπτώσεων. Όσο βαθαίνει η κρίση δε, το φαινόμενο επειδεινώνεται. Έχοντας μαλλιοτραβηχτεί, ποδοπατηθεί, εκνευριστεί και φυσικά έχοντας φύγει με άδεια χέρια σας παραδίδω τον οδηγό για να τα αποφύγετε όλα αυτά:
1) Αν η πρώτη μέρα των εκπτώσεων είναι καθημερινή κάντε πάρτυ !!Ξυπνάτε ωραιοτατα στις 8, πάτε στα μαγαζιά την ωρα που ανοίγουν και μέχρι το μεσημέρι, το αργότερο, έχετε βρει ό,τι θέλετε και έχετε αποφύγει το χάος που έπεται μόλις σχολάσουν οι έφηβοι ή οι εργαζόμενοι. Αν εμπίπτετε στην δεύτερη κατηγορία και δεν προλαβαίνετε να πάτε στα μαγαζιά πριν την δουλειά, βρείτε τα ρούχα που θέλετε πριν τις εκπτώσεις, δοκιμάστε τα και καταφύγετε στον μαγικό κόσμο του internet για να τα αγοράσετε.
2) Αποφύγετε πάσει θυσία την Ερμού. Δεν έχει σημασία αν είναι καθημερινή ή όχι, πάντα μα πάντα γίνεται χαμός. Επιπλέον, τώρα ψωνίζουν από κει οι τουρίστες οπότε δεν βρίσκεις νούμερα και πριν τις εκπτώσεις.
3) Αν έχετε βάλει κάτι στο μάτι από οποιαδήποτε αλυσίδα καταστημάτων πηγαίνετε κατευθείαν στο υποκατάστημα που δεν πατάει άνθρωπος. Ενδεικτικά αναφέρω την Πατησίων, καθώς και το Athens Heart.
4) Αν δεν έχετε κάτι άμεση ανάγκη ή σας αρέσει, όχι αρκετά όμως ώστε να δώσετε αυθωρμήτως όσα λεφτά σας ζητάνε με την πρώτη έκπτωση, τσεκάρετε την μείωση της τιμής του κάθε βδομάδα των εκπτώσεων. Όταν φτάσει στην επιθυμητή τιμή ή όταν αρχίσουν να τελειώνουν τα νούμερα αγοράστε το.
5) Κάντε λίστα με το τι θέλετε. Μέσα στον πανικό που επικρατεί μπορεί άνετα να προσπεράσετε το υπέροχο πουκάμισο που θέλατε γιατί πίσω του υπάρχουν κακόγουστα t-shirts με 2 ευρώ. Ψάχνοντας μόνο τα κομμάτια της λίστας και δεν αποπροσανατολίζεστε και σπαταλάτε πολύ λιγότερο χρόνο μέσα στο μαγαζί.
6) Αν το ρούχο που σκέφτεστε να πάρετε κάνει πάνω από 10 ευρώ και δεν φοριέται με τρεις τουλάχιστον διαφορετικούς συνδυασμούς ρούχων μην το αγοράσετε. Επαναλαμβάνω, ΜΗΝ το αγοράσετε.
7) Δεν περιμένουμε τις εκπτώσεις να αγοράσουμε παπούτσια. Οι εκπτώσεις που τους κάνουν σπάνια υπερβαίνουν τα 30 ευρώ, ενώ αν τα αγοράσετε από την αρχή της σεζόν τουλάχιστον θα τα χαρείτε.
8) Ποτέ μην αγοράζετε κάτι που δεν σας κάνει ή δεν σας αρέσει μόνο και μόνο επειδή είναι σε έκπτωση. Όχι δεν θα χάσετε 15 κιλά μέσα στον επόμενο μήνα ούτε θα κοντύνετε 10 πόντους. Μην το θεωρείτε αυτονόητο. Έαν πάτε μια μέρα στο ZARA και καθίσετε μπροστά στα δοκιμαστήρια 10 λεπτά θα καταλάβετε τι εννοώ.
9) Επενδύστε σε κλασσικά κομμάτια. Άσπρο πουκάμισο, μαύρο παλτό, γκρι παντελόνι, μπλε πουλόβερ, ένα καλό jean, τα αγαπημένα σας starakia, γυαλιά ηλίου (μην γελάτε, είναι off season και είναι πάμφθηνα), ένα σακάκι (χακί κατα προτίμηση) είναι μερικά από τα πράγματα που επιβάλλεται να έχετε στην ντουλάπα σας. Αυτά τα κομμάτια επειδή θα σας συντροφεύουν αρκετό διάστημα πρέπει να είναι καλής ποιότητας, οπότε θα είναι σχετικά ακριβά. Έχετε το υπόψιν και διαμορφώστε το budget σας ανάλογα.
10) Μην εμπιστεύεστε ΠΟΤΕ τον καθρέφτη του δοκιμαστηρίου. Είναι στημμένοι κατά τρόπο που δείχνει ότι το ρούχο κολακεύει το σώμα περισσότερο από στην πραγματικότητα. Η καλύτερη λύση είναι να σας συνοδεύει κάποιος φίλος ο οποίος είναι κατα βάση ειλικρινής ανθρωπος και ξέρει και περίπου τι ύπαρχει στην ντουλάπα σας. Απαραίτητη συνθήκη: Εμπιστεύεστε σχεδόν τυφλά την γνώμη του φίλου σας (και το γούστο του).
Καλές αγορές!!

2 σχόλια:

  1. eating, drinking, shopping τα θεματα για τα οποιία πρεπει παντα να χεις παντα την ειρηνη στις αμεσες κλήσεις! και αν δεν θες να κατσεις σπιτι σου, απλα τηλεφωνησε της. Σιγουρα θα' χει κατι να σου πει!!! MARIA- ELENI

    ΑπάντησηΔιαγραφή