Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Οι 5+1 καλυτεροι πλανοδιοι της Αθηνας

Για να ξεκαθαρισω την θεση μου, δν συνηθιζω να αγοραζω απο πλανοδιους.Πιστευω οτι η ενισχυση της παραοικονομιας δν βοηθαει την αγορα,ειδικα σε αυτες τις εποχες. Υπαρχουν ομως κ ανθρωποι με ιδιαιτερο ταλεντο, χωρις καθολου πορους για να ανοιξουν το δικο τους μαγαζι,οι οποιοι με κανουν να "σπασω" τον κανονα.
1)βραχιολια με ημιπολυτιμες πετρες. Δυστυχως δν μπορω να τα περιγραψω, ειναι πολυ ιδιαιτερα, συνηθως λουλουδια ή πεταλουδες, κοστιζουν 15 ευρω κ η κοπελα που τα φτιαχνει ειναι καθε σαββατοκυριακο στο θησειο απεναντι απο τον σταθμο του ηλεκτρικου κ καθε καλοκαιρι στην σκιαθο... Αναζητηστε την κ θα με θυμηθειτε!!
2)ταμπακερες: φτιαγμενες απο χοντρο υφασμα, δεμενες με κερωμενη κλωστη, ξεκινανε απο 10 ευρω κ μπορουν να φτασουν μεχρι τα 40. Θα τις ξεχωρισετε απο τις υπολοιπες γτ ειναι καλοραμμενες, εχουν θεση ακομα κ για τα φιλτρακια κ τον αναπτηρα, κ αν δεν καπνιζετε κανουν κ για πορτοφολι, με την θεση για τα φιλτρακια να γινεται ιδανικη για τα εισητηρια!!τις εχει 1 ζευγαρι μεσηλικων κ τους πετυχαινω απογευμα στο θησειο.
3) Κυριος με παλια νομισματα. Θα τον βρειτε σαββατοκυριακα στο τελος της ανδριανου. Εχει τα παντα σε ντοσιε, ειναι εξυπηρετικος, αναλυτικος κ εντιμος. Θα βρειτε μεχρι κ νομισματα απο το ιονιο κρατος κ το κρατος της κρητης. Θα τον αναγνωρισετε απο την ταξη που επικρατει στον παγκο του.
4) ασιατης που πλεκει εντομα με φυλλα. Ακουγεται λιγο καπως, αλλα ειναι πανεμορφα κ χρειαζονται αρκετη δουλεια για να γινουν. Τον εχω πετυχει σε διαφορα σημεια, με πιο προσφατο την κυριακη στην ανδριανου λιγο πιο κατω απο το κουτι.
5) ασιατες που ζωγραφιζουν πανω σε γυαλινες πλακες. Τους θυμαμαι απο μικρη, τοτε καθονταν στην ευαγγελιστριας. Ειναι ζευγαρι κ εχουν απιστευτη υπομονη κ ταλεντο. Ειχα να τους δω χρονια ολοκληρα κ τους πετυχα την κυριακη στο θησειο κοντα στον σταθμο. Ενισχυστε τους, το αξιζουν!!
6)παιδι που κανει την καρικατουρα σου. Τον πετυχα εξω απο τα sephora της ερμου την κυριακη. Δν εχω προσωπικη πειρα γτ πειναγα κ βαριομουν να κατσω, αλλα το γεγονος οτι φερνει εστω κ ελαχιστο αερα μονμαρτρης στο ταπεινο μας κεντρο μου αρκει.
Τhat's all folks!!απο την ερχομενη Δευτερα γυριζουμε στις αγαπημενες κριτικες μαγαζιων εστιασης.

1 σχόλιο:

  1. Το θετικό είναι πως οι πλανώδιοι με τα κλασσικά σκουριασμένα μεταλλικά κοσμήματα έχουν αντικατασταθεί με όμορφα, πολύχρωμα, χειροποίητα κοσμήματα. Τους βρίσκεις μαζεμένους κυρίως Γκάζι και Θησείο. Α και ο αγαπημένος μου πρέζακας με τα κοσμήματα Tinkerbell που απλά πετυχαίνω παντού...

    ΑπάντησηΔιαγραφή