Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

τσκνοπεμπτη: 10 do and don't

Η τσικνοπέμπτη είναι η μόνη χριστιανική γιορτή την οποία τηρώ με ευλάβεια. Ειναι η αποθέωση της κρεατοφαγίας, είναι κοντά στις απόκριες που έτσι κι αλλιώς μας κάνει να βγάζουμε τον πιο τρελλό εαυτό μας και δυστυχώς είναι και η γιορτή η οποία σπάει τα ρεκόρ του χάλια service κρύου φαγητού και υπερτιμημένησ μερίδας. Ιδου ο δεκάλογος πο θα σασ σώσει.

Do: Πηγαίνετε σε μια ταβέρνα στην οποία είστε πελάτης. Πολύ δύσκολα θα σας αφήσουν δυσαρεστημένους γιατί πολύ απλά θα τους κοστίσει αν δεν σας ξαναδούν. Τα φαγητό φυσικά και θα είναι τσεκαρισμένο από ποιότητα και τιμές, το service πιο συνεργάσιμο οπότε θα περάσετε εγγυημένα καλά.

Do: Μαζευτείτε σε σπίτι να ψήσετε. Αρκεί να είναι καλός ο ψήστης, το κρασί δυνατό και η παρεά δεμένη. Έχετε να σκεφτειτε τίποτα καλύτερο???

Don't: Μην πατε πουθενά χωρίς να έχετε κλείσει, έστω και 1 μέρα πρίν. Θα γλυτώσετε άπειρες άσκοπες βόλτες γύρω τριγύρω (παραδοσιακά κάνει ψόφο την τσικνοπέμπτη) και θα γλιτώσετε και τα αποδιαλεγούρια που δίνουν σθνήθως οι μαγαζάτορες τέτοια μέρα στους ευκαιριακούς πελάτες.

Dont: Μην παραγγείλετε μόνο κρέατα. Επειδή είναι της ώρας θα λυσσάξετε από την πείνα μέχρι να έρθουν. Σαλάτες και πολλά ορεκτικά και λιγότερα κρέατα θα σας αφήσουξ με πιο ελαφρύ στομάχι και δεν θα ξεροσταλιάζετε πάνς από τισ τηγανιτές πατάτες (που κι αυτές τέτοια μέρα θέλουν χρόνο να έρθουν)

Do: Αφήστε χώρο για το γλυκό. Αφού θα την κάνετε που θα την κάνετε την κραιπάλη, ας είναι μεγαλοπρεπής τουλάχιστον. Θα σας δώσει και άμεση ενέργεια για να σθπθείτε μέχρι το αμάξι σας.

Do: Κάντε κάτι εναλλακτικό. Πηγαίνετε σε ένα χορτοφαγικό εστιατόριο, για σούσι ή σε κάπια άσχετη διεθνή κουζίνα. Θα βρείτε σίγουρα να κάτσετε, θα βρείτε και την ησυχία σας και καλή σας όρεξη.

Dont: Αποφύγετε με κάθε κόστος την Βάρη και τα Καλύβια. Όλοι εκεί θα τρέχουν. Κι όταν λεω όλοι εννοώ όλοι, παιδάκια, μανούλες, σύσσωμη η τρίτη ηλικία με την προσφορα του ΚΑΠΗ και θα σας γίνουν τα νευρα κουρέλια. Θα κάψετε και μισό ντεπόζιτο βενζίνη. 'Αστο καλύτερα.

Do: Αν είστε αργόσχολοι ή έχετε άδεια πηγαίνετε μονοήμερη!!! Προτείνω ενθέρμως το Ναύπλιο, ή ότι άλλο θέλετε σε απόσταση 2 ωρών από την Αθήνα. Τα μέρη αυτά φαίνονται αλλιώς όταν δεν είναι Σαββατοκύριακο που εξορμούν εκεί οι μάζες.

Do: Αποφύγετε το a la cart που προσφέρουν πολλά μαγαζιά αυτή την μέρα. Θα σας βγει πανάκριβα, η ποιότητα συνήθως θα είναι χάλια και επειδή ότι και να κάνουν από την στιγμή που πατήσατε το πόδι σας στο μαγαζί τα λεφτά θα τα πάρουν θα σας βγάλουν την πίστη.

Dont: drink and drive. Ναι, αυτό πρέπει να είναι ο γενικός κανόνας και ναι είναι αυτονόητο. Αλλά, έχοντας φάει τεράστιες ποσότητες φαγητού νυστάζετε πολύ πιο εύκολα και τα αντανακλαστικά σας γίνονται πιο αργά έτσι κι αλίως, ακόμα και χωρίς αλκόολ. Με λίγα λόγια ΟΧΙ παραπάνω από 2 ποτήρια κρασι.

Περάστε πραγματικά καλά την Τσικνοπέμπτη. Της αξίζει!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου