Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2010

σερμπετια: my humble opinion

Τώρα που η περιοχή του ψυρρή έχει σταματήσει να είναι όσο trendy ήταν μέχρι 2-3 χρόνια πρίν, ξεπηδάνε στην περιοχή μερικά αρκετά ενδιαφέροντα μαγαζάκια. Τα σερμπέτια βέβαια είναι κλασσική αξία αρκετά χρόνια τώρα, απλά τώρα το περιβάλλον τα βοηθάει να αναδειχτούν. Βρίσκονται πίσω από την πλατεία ηρώων και μοιάζουν με περιποιημένο παραδοσιακό καφενείο μιας άλλης εποχής. Τα στρογγυλά μεταλικά τραπεζάκια και οι καρέκλες ειναι στολισμένα με ζωγραφισμένα λουλουδάκια, και στο εσωτερικό υπάρχει μέχρι και άγαλμα (ναι, εγώ το παρατήρησα 1 χρόνο μετά). Η αλήθεια είναι ότι μόλις αντικρύσει κανείς τα 2 μεγάλα παλιά ψυγεία που έιναι γεμάτα με παραδοσιακά γλυκά with a twist (έχω αναφερθεί σε προηγούμενο άρθρο για την μπισκοτόπιτα) δεν πολυκοιτάει γύρω του. Οι σερβιτόρες, πάντα σε εκγρήγορση, αναλύουν στους καινούργιους πελάτες την σύσταση των γλυκών,ενώ πάντα υπάρχει ένα σφηνάκι καλή μαστίχα για την χώνεψη. Μπορείς να πάρεις το γλυκάκι σου πακέτο και να φύγεις, ενώ τα must που πρέπει να δοκιμάσει ένασ καλός γλυκατζής είναι (εκτός από την μπισκοτόπιτα), το μαστιχάτο, το γλυκό της αγάπης, το σοκολάτα πορτοκάλι και η φωλιά με αγριοκέρασο. Παγωτό αυστηρά και μονο καιμάκι το οποίο έρχεται σε ένα μεγάλο τετράγωνο κομμάτι, κασάτο!!Αν πίνετε και ελληνικό καφέ (ο οποίος προφανώς ετοιμάζεται στην χόβολη), μόλις βρήκατε το ιδανικό σημείο απογευματινών συναντήσεων, εμείς πάμε πιο αργά, μετά το ξενύχτι, με το καλύτερο κουλούρι της Αθήνας φρεσκοψημμένο στο χερι...Και στο επόμενο αρθρο, την επόμενη Δευτέρα για να σας αποτελειώσω, θα έχω αφιέρωμα σε μπυραρίες, ρακομελάδικα και cocktail bars!!!

6 σχόλια:

  1. Σερμπέτια πάω και εγώ σχεδόν κάθε Σάββατο πρωί. Κλασική αξία για μένα πλέον. Και πολύ όμορφο όπως ακριβώς τα λες. Για μένα πάντα μπισκοτόπιτα και δοκιμάζω και ότι πάρει ο άλλος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ω ναι ονειρεμένη μπισκοτόπιτα, αν και το μαστιχάτο τα σπάει αν έχεις γκανιάσει από το φαΐ! Είχα πετύχει προ αμνημονεύτων θεϊκό σαραγλί με κακάο και χτυπημένη μαστίχα. Fabulous!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. penny shut up gt apla tha erthw, tha se mazepsw kai tha pame!!!den exw faei kai prwinoooo!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Eirini eprepe na kratiseis photo mou, otan eida gia proti fora to miso kesedaki- kouvas pagoto kaimaki na serviretai mprosta mou. Protognori empeiria!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή